Anale seks

Er zijn verschillende vormen van seks; oraal, vaginaal en anaal. De meeste mensen doen dat voornamelijk door toepassing van orale en/of vaginale seks. Echter steeds meer mensen willen experimenteren met seks en doen dat op verschillende manieren. Voor de één betekent dat seks op spannende plekken, nieuwe standjes of toevoeging van speeltjes. Voor de ander is het een kennismaking met een fetisj of seks met meerdere of verschillende personen.

Een voor veel mensen onontgonnen gebied is anale seks. Waar het door sommigen alleen gebruikt wordt als de welbekende 'uitgang', vinden anderen het ook een uitermate geschikte ingang voor extra genot. Met anale seks kan op verschillende manieren worden geëxperimenteerd. Aangezien de kringspier en de anus heel gevoelig en kwetsbaar zijn is het verstandig om voorzichtig te werk te gaan. 

 

De anus

De anus bevindt zich tussen je billen en is het laatste stukje van de endeldarm. In de anus zitten twee kringspieren die de anus afsluiten. Alleen de buitenste kringspier kun je zelf ontspannen. Rondom de anus en de prostaat zijn veel zenuwuiteinden aanwezig. Deze gebieden zijn dan ook erg gevoelig. Aanraking hiervan kan een heel prettig, opwindend gevoel geven. Ook kan dit resulteren in een (heftig) orgasme. 

 

Voorbereiding

Zoals bij veel dingen is een goede voorbereiding het halve werk. Ga niet meteen met een grote dildo naar binnen, maar bouw het rustig op. Als je wilt, kun je vooraf je anus spoelen met een anaal douche. Hierbij spoel je de binnenzijde van je anus met water. Dit kun je doen om te voorkomen dat er stukjes ontlasting meekomen als je iets in de anus hebt ingebracht. Als alles lekker schoon en fris is kun je aan de slag.

Zorg ervoor dat je ontspannen en relaxed bent. Als je ontspannen bent, zijn de spieren in je lichaam dat namelijk ook. De kring- en sluitspier zijn ook spieren en het is belangrijk dat deze ontspannen zijn. Houd er ook rekening mee dat de anus van nature geen vocht aanmaakt in tegenstelling tot bijvoorbeeld de vagina. Als er iets in je anus komt heb je de neiging om je spieren aan te spannen en gaat een vinger of voorwerp dus lastiger naar binnen.

 

Gebruik van vingers, mond en penis

Met glijmiddel zorg je ervoor dat je vinger of een ander voorwerp makkelijker naar binnen kan glijden. Gebruik ook altijd voldoende glijmiddel tijdens anale seks. Om de anus te laten ontspannen, kun je starten met een massage van de anus en het gebied er omheen. Dit kan door bijvoorbeeld door gebruik te maken van je vingers, mond en tong. Als je een vinger in wil brengen, breng dan voldoende glijmiddel aan op zowel de anus als op je vinger(s).

Eventueel kun je ook een condoom of latex handschoen gebruiken om je vingers. Gebruik ook hierbij voldoende glijmiddel. Je hoeft niet meteen op je doel af te gaan. Je kunt ook eerst de penis en de ballen aandacht geven en dan langzaam je hand steeds iets verder naar achteren verplaatsen. Stimuleer en masseer eerst het gebied rond de anus alvorens je je vinger voorzichtig naar binnen brengt.

Laat degene bij wie je de vinger naar binnen wil brengen eerst rustig wennen aan het gevoel. Dit kan de eerste keer een vreemd gevoel zijn. De kringspier reageert bij een aanraking door als een reflex samen samen te trekken. Soms voel je een aandrang alsof je naar het toilet moet. Als degene eenmaal gewend is aan het gevoel kun je steeds een klein stukje verder naar binnen gaan. Je kunt ook je mond en tong gebruiken, ook wel 'rimmen' genoemd. 

Als je bij een vrouw met een vinger in haar anus bent geweest, ga dan niet met diezelfde vinger in haar vagina. In de anus zitten veel bacteriën die schadelijk kunnen zijn voor de vagina en voor een infectie of blaasontsteking kunnen zorgen. Dat is uiteraard niet de bedoeling. Mocht je van de anus over willen gaan naar de vagina zorg dan dat je je handen (toy of penis) eerst wast met lauwwarm water en pH-neutrale zeep. 

Als alles goed ontspannen is en je besluit om een stapje verder te gaan, kun je een anaal toy of penis bij de anus naar binnen brengen. Het slijmvlies van je anus en endeldarm is kwetsbaar en neemt gemakkelijk HIV en andere SOA’s op. Gebruik altijd een een condoom tijdens anale seks!

 

Prostaatmassage (in- en uitwendig)

Bij een man kun je de prostaat masseren. Dit kan zowel inwendig als uitwendig. De prostaat kun je uitwendig stimuleren door druk uit te oefenen op het perineum. Veel mannen vinden het lekker als het perineum, het stukje huid tussen de ballen en de anus, wordt aangeraakt. Bij het perineum komen net als bij de anus veel zenuwuiteinden bij elkaar. Als je dit gebied stevig masseert, voelt de man dat ook in zijn prostaat. 

Je kunt ook de prostaat inwendig masseren. Als je zo'n vijf centimeter de anus ingaat voel je aan de buikzijde een wat bobbelige verdikking ter grootte van een walnoot zitten. Dat is de prostaat. De prostaat wordt ook wel gezien als de mannelijke G-spot. (Ook wel P-spot genoemd.) Door de prostaat van binnenuit te masseren, kun je als man een intens orgasme ervaren.

Ook als de man geen orgasme ervaart, kan de stimulatie van de prostaat toch erg lekker zijn. Wat veel mannen lekker vinden is als tijdens het pijpen of aftrekken tegelijkertijd de prostaat gemasseerd wordt. Dit zou eveneens zorgen voor een heftiger orgasme. Ik kan uit eigen ervaringen zeggen dat mannen stimulatie van de prostaat inderdaad (stiekem) heerlijk vinden als ze eenmaal de schroom voorbij zijn en gewend zijn aan het gevoel. 

Het masseren van de prostaat is niet alleen lekker, maar schijnt ook nog eens goed voor de gezondheid te zijn. Zo zou het de opeenhoping van sperma in de prostaatklier voorkomen. Het regelmatige uitvoeren van een prostaatmassage zou ontstekingen aan de prostaat, prostaatkanker, genitale pijn en pijn bij het plassen kunnen voorkomen. 

 

Het onderstaande ingezonden verhaal gaat over anale seks.