Afscheidsfeest

Ingezonden door Twan

Eens in de zoveel tijd zie je het in elk groot concern; een wisseling aan de top. Nadat de huidige CEO drie jaar de scepter had gezwaaid, zou een ander zijn stokje overnemen. De oude CEO had het bedrijf door roerige tijden heen geholpen. Onder zijn aansturing waren veel oude, heilige huisjes omver getrapt. Om zijn vertrek luister bij te zetten was een speciale locatie in Amsterdam voor een avond helemaal afgehuurd. Na vele woorden van dank aan de oude CEO en de beste wensen aan de nieuwe kon het afscheidsfeest beginnen.

Ik schatte in dat er toch al snel meer dan tweehonderd genodigden, uit alle geledingen van het bedrijf, aanwezig waren.  Het was gezellig druk en al snel stonden her en der groepjes met elkaar te toasten en te praten. Er werd veel gelachen en op alcohol werd zeker niet bezuinigd. Hier en daar werd gedanst en de sfeer was ronduit goed. Ik had al een rondje door de zaal gemaakt en hier en daar even praatje aangeknoopt. Onderweg zag ik Saskia, de secretaresse van een andere afdeling bij een groepje meiden van ongeveer haar leeftijd staan.

Ik had wel eens met haar geluncht in het bedrijfsrestaurant. Saskia wenkte naar mij met de bedoeling om even bij het groepje te komen staan. Ik sloot mij aan en babbelde wat. Al snel had ik in de gaten dat je als man niet te lang in een groepjes van dames moet willen blijven staan. Daar worden immers vrouwenzaken besproken. Om te beginnen begrijpen wij mannen daar toch niets van en ten tweede willen ze het juist misschien wel over jou hebben. Hoe waar die laatste woorden waren zou later nog blijken.

Rond een uur of elf kwam ik terug van het toilet. Saskia, die mij die maandagmorgen zou bekennen op mij te hebben staan wachten, stapte op mij af. Ik meende een lichte kleur op haar wangen te zien. Heel goed mogelijk dat dat door de vele drankjes kwam, maar Saskia was veel te intelligent om op dit feest teveel alcohol te drinken. Er stond voor haar veel teveel op het spel. De blos op haar wangen had mogelijk te maken met het feit dat er iets in het groepje besproken was. Nou niet zozeer in het groepje, maar daar stond het wel direct mee in verband.

Zonder verdere omhaal vroeg Saskia aan mij of mij tijdens mijn bezoekje aan het meidengroepje ook iemand op was gevallen. ‘Niet direct’, bekende ik. Ook M. niet? vroeg Saskia me recht op de man af. ‘M.?’ Ik had geen gezicht bij die naam. M. bleek de relatief lange, ietwat magere dame met het witblonde haar te zijn, die ik wel had gezien. Zij was me niet specifiek opgevallen. Saskia vertelde dat, zodra ik bij het groepje dames was weggelopen,  M. had gevraagd of iemand wist wie ik was. Zoals dat gaat bij dames had Saskia zich gemeld.

Zij had wat over mij verteld, waarop M. haar gevraagd had om ons aan elkaar voor te stellen, dus het wachten van Saskia was onderdeel van een groter plan. Toen ik had gezegd deze M. wel eens te willen ontmoeten, trippelde Saskia naar M. die ik aan de bar zag staan. Kennelijk was het groepje dames inmiddels ontbonden. Nog voordat M. zich omdraaide, viel mij meteen op dat zij inderdaad witblond haar had. Toen zij samen met Saskia mijn richting opkwam, zag ik dat M. lang en slank was. Zij droeg een bordeauxrood minijurkje dat fonkelde van de palletjes.

Daaronder zag ik twee lange, slanke benen. M. droeg een zwarte panty of kousen. Aan haar voeten droeg ze pumps in dezelfde bordeauxrode kleur als haar jurkje. Zonder meer een elegante verschijning die tijdens haar wandeling in mijn richting de aandacht van meerdere mensen op zich wist te richten. Qua leeftijd schatte ik M. rond de dertig in. Automatisch keek ik naar haar handen. M. droeg geen ringen. Saskia stelde M. en mij aan elkaar voor. M. vertelde dat zij één van de juristen van onze juridische afdeling was. Zij werkte al bijna vier jaar bij de zaak.

Ik vroeg mezelf af waarom zij mij nog niet eerder was opgevallen. We stonden even met z’n drieën te praten, maar de gespreksstof leek al snel op te raken. Voordat er een veelzeggende stilte zou vallen, zei M. even naar het toilet te zullen gaan. Ik, met mijn beperkte kennis van de werking van het vrouwelijk brein, ging er voetstoots vanuit dat Saskia wel met M. mee zou lopen. Zo gaat dat bij dames toch meestal? Joost mag weten wat er dan op het toilet wordt besproken. Meestal niets goeds voor de mannen vermoedde ik.

Maar Saskia ging niet mee. Later zou Saskia mij vertellen dat zij van tevoren al een codewoord had afgesproken. Als M. dat woord zou gebruiken, dan zou fase twee van hun plan in werking treden. Saskia wilde mij namens M. wat vragen. Namelijk of ik zin had om vanavond samen met M. te vertrekken. Ik ben wel eens vaker op een bijzondere wijze in contact met een dame gebracht, maar deze kende ik nog niet. Het liet aan duidelijkheid in ieder geval niets te wensen over.

Ik vroeg mezelf af of beide dames soms ook een codewoord hadden afgesproken waarop M. dan weer tevoorschijn zou komen. Dat laatste weet ik nog steeds niet, maar feit was dat M. even later weer naar ons toe kwam lopen. Vragend leek zij Saskia aan te kijken, maar die kon haar niet wijzer maken omdat ik nog geen antwoord had gegeven. Dus vier ogen, twee bruine en twee blauwe richtten zich op mij. Ik kon echt niet zeggen welke ogen nou het meest vragend keken. Ik schoot in de lach en zei dat ik mij zeer vereerd voelde.

En dat het, ongeacht wat M’s bedoelingen waren, vast een memorabele avond en nacht zouden worden. Als ik al had gedacht op dit gebied alles ook al eens eerder mee te hebben gemaakt, dan vergiste ik mij. Terwijl M. mij aankeek vroeg zij of ik er bezwaar tegen zou hebben als Saskia mee zou gaan. Volgens mij was dat laatste niet tussen de dames voorgesproken. Saskia keek M. met grote, verbaasde ogen aan. ‘Of zij daar misschien ook nog iets in te zeggen had?’ Ik was ook even van mijn stuk gebracht. M. keek Saskia even aan en lachte. Volgens haar was het ‘te proberen geweest’.

Ik wist heel zeker dat ik daar niet in toegestemd zou hebben. Saskia is een leuke, spontane vrouw, maar ik had vrijwel dagelijks met haar te maken. Een eventueel slippertje zou die samenwerking absoluut bemoeilijkt hebben. Ik was dus blij met Saskia’s reactie. Ik kreeg de nadruk dat het M. niet veel uitmaakte. ‘Een koele kikker’ dacht ik nog. Nadat ik had gezegd het idee om straks samen te vertrekken een goed plan vond, restte alleen nog de vraag waar wij de nacht door zouden brengen.

Ook nu weer nam M. het initiatief door te zeggen dat zij er een hekel aan had om ’s morgens in een vreemd bed wakker te worden. M. wilde graag dat ik met haar mee naar huis zou gaan. Wat een treinreis naar Leiden inhield. We moesten ons nog haasten om de laatste trein te halen, maar toen wij, rennend over het perron, nog net de bijna vertrekkende trein inschoten, rolden we al lachend bijna over elkaar heen de trein in. Wij gingen op de eerste bank rechts zitten. We zaten nog niet of de elektromotor van de trein begon te zoemen. We reden Amsterdam Centraal uit.

Onderweg zat ik al te fantaseren wat er straks in Leiden allemaal zou gaan gebeuren. Duidelijk was in elk geval dat M. geen moeite zou hebben om haar wensen uit te spreken. Ik had er ook nog wel een paar. Onderweg merkte ik dat mijn op hol geslagen fantasie mij best al een beetje had opgewonden. Ik meende bij mij al enige groei in een bepaalde sector waar te nemen. M. keek mij aan en dat leek mij het juiste moment voor een eerste zoen. Die duurde bijna tot het eerstvolgende station. Naast mijn mond en tong liet ik ook mijn handen niet onbetuigd.

Ik streelde de benen van M, waarbij ik genoot van het gevoel van haar kousen. Of was het toch een panty? Om dat te ontdekken verdween mijn linkerhand onder het jurkje van M. Vlak voordat mijn hand echt ondeugende dingen ging doen, voelde ik een kousenband, maar ik voelde geen clips. De panty en jarretels vielen dus af. Het moesten wel kousen zijn. Terwijl mijn hand onder het jurkje bleef en ook M’s andere been verkende zag ik dat M. langs mij heen keek. Was zij nu al ‘ergens anders?’ Ik zag haar gericht kijken, dus draaide ik mijn hoofd ook om.

Op het bankje precies naast ons zat een vrouw van rond de vijftig naar ons te kijken. Ik zag geen goed- of afkeur in haar ogen. Zij keek en zei opeens dat zij zelf ook jong was geweest. M. en ik lachten, maar mij deed het meer. De aanwezig-heid van deze dame prikkelde mij. Dat was het exhibitionistische in mij. Mijn rustige verkenning van M’s dijen veranderde zodra mijn linkerhand  haar kruis raakte. Ik greep M’s kruis en kneep erin. Stevig, maar niet te hard. M. slaakte een zucht. Volgens mij van opwinding.

Voordat ik mijn plan om mijn vingers haar slipje in te laten gaan kon uitvoeren, meldde de intercom ‘Station Leiden Centraal.’ M. haalde haar fiets uit de stalling. Het was een opoefiets die duidelijk betere tijden had gekend. Vermoedelijk nog uit haar studententijd dacht ik met een binnenpretje. Ik bood aan te fietsen en vroeg M. achterop te gaan zitten. Lachend en slingerend reden we weg. M. vertelde waar we links of rechtsaf moesten slaan. Bij een groot huis uit de dertiger jaren zei M. dat we er waren.

Het huis was half aan het oog onttrokken vanwege een hoge, dichte beukenhaag. M. woonde op de eerste en tweede  verdieping. Ook nu drong weer M’s vermoedelijke studentenverleden mijn gedachten binnen. Op de eerste verdieping was een onverwacht groot leefgedeelte. Wij ploften op één van de twee banken neer. M. vroeg me of ik nog een biertje wilde. ‘Niet als we straks nog iets aan elkaar willen hebben.’ M. schonk zichzelf nog een glas wijn in. 'Ik kon mij boven vast douchen als ik dat wilde.' Boven was het groter dan ik had verwacht, maar ook erg eenvoudig qua inrichting.

Links bovenaan de trap stond een eenpersoons bed. Een tafel met vier stoelen was het enige verdere meubilair. In de rechter achterhoede zag ik een bad met een douchestang waaraan een sproeikop was bevestigd. Ik bedacht me dat een frisse douche mij weer helemaal helder zou maken. Precies wat ik nodig had voor wat nog ging komen. Ik trok mijn kleren uit en stapte het bad in. Ik stelde een lekkere watertemperatuur in en liet het water langs mijn lichaam stromen. Ik greep een washandje van de stapel in de hoek en zeepte mij in.

Net als altijd trok ik de voorhuid van mijn penis over mijn eikel terug. Ik zeepte mijn eikel ook in. Ik denk mede daardoor en door de gedachte aan wat komen ging, dat mijn penis iets groeide. Mijn eikel was al bijna twee keer zo dik geworden. Mijn schacht was half hard. Na het inzepen zette ik de douche weer aan en voelde al het zeep wegspoelen. Mijn halve erectie liet zich niet wegspoelen. Ik begon een beetje met mijzelf te spelen en sloot mijn ogen. Ik heb M. de trap niet op horen komen. Op mijn hand rond mijn penis kwam nog een hand te liggen.

Mijn tweede hand legde ik weer op die hand en ik trok mijn onderste hand weg. M’s hand pakte mijn penis stevig vast. Bijna te stevig. Ook nu was dat kleine beetje pijn alleen maar genotsverhogend. Mijn tweede hand wilde die van M. gaan sturen, maar die had dat echt niet nodig. Sterker nog; M’s tweede hand tilde die van mij op. M. liet mijn voorhuid heen en weer gaan. Met langzame bewegingen ging haar hand heer en weer. M. bleef hard in mijn penis knijpen die daardoor begon te groeien.

Op het moment dat M’s hand mijn eikel weer blootlegde, voelde ik haar warme mond om mijn eikel. M. zat op haar hurken voor mij en pijpte me. Het douchewater dat net nog rechtstreeks naar de afvoer van het bad wegliep, liep nu voor een deel over mijn penis naar beneden tegen M’s mond aan. Vandaar zocht het water langs M’s hals een verdere weg naar beneden. Daarbij raakte M’s blouse doorweekt. Het plakte vast aan haar bovenlichaam. De witte blouse werd doorzichtig en M’s kleine beha was duidelijk te zien.

Volgens mij had M. hooguit een B-cup, maar een A-cup was ook mogelijk. Dat paste wel bij haar slanke lichaam. Ik ben heus niet zo zwaar geschapen, maar toen M. haar mond om mijn penis schoof en haar tong mijn eikel treiterde, groeide mijn penis uit tot iets meer dan normaal. Qua omvang dan. M. had moeite om met haar lippen mijn penis helemaal te omvatten. Dat hoefde niet perse aan mijn penis te liggen. Net als haar tietjes was M’s mond ook klein. M. pijpte mij nog wel, maar alleen met haar lippen en tong. Mijn penis was gewoon te dik geworden. Ik duwde haar mond weg.

Ik wilde mijn sperma voor straks bewaren. Als ik nu al klaar zou komen dan kon het straks wel eens lastig worden. Ik draaide de kranen dicht en wilde mezelf afdrogen. M. pakte de handdoek uit mijn handen en droogde mijn benen af. ‘Draai je om’, commandeerde zij. Ik draaide mezelf om. Eerst leek M. mijn rug, billen en achterkant van mijn benen af te willen drogen, maar amper was mijn rug droog of haar armen omklemden mijn middel. M. trok één van haar handen terug. Die duwde zij van achteren onder mijn billen en tussen mijn bovenbenen door.

Daarmee pakte zij mijn balzak vast. Ze masseerde die, kneep erin en trok eraan. Mijn ballen werden bijna helemaal tussen mijn benen door naar achteren getrokken. De onderkant van mijn zak moet voor M. zichtbaar zijn geweest. Het puntje van haar tong ging over de onderkant van mijn zak. Tegelijkertijd vond haar andere hand mijn penis die al op en neer wipte in het ritme van mijn hartslag. M. trok mij af en prikkelde mij extra door met een nagel langs de rand van mijn eikel te gaan. Ook hier weer net iets te hard drukkend om lief te zijn. M. wilde mij pijn doen en ik vond dat voor deze keer prima. Aangezien ik alweer een zaadexplosie aan voelde komen duwde ik M’s hand weg.

Toen ik mij naar haar omdraaide, veerde mijn zak terug. Ik gaf M. opdracht om zich uit te kleden. Zonder protest of aarzelen vloog het ene kledingstuk na het andere door de ruimte. M. had inderdaad kleine tietjes, maar met verrassend grote, harde knoppen. M. schopte haar pumps uit en trok haar string over haar knieën en enkels naar beneden. Een keurig gladgeschoren kutje kwam in beeld. M. keek mij vragend aan. Net alsof zij vroeg of zijn haar kousen ook uit moest trekken. Ik knikte waaruit M. opmaakte dat ook haar kousen uit moesten. Ik stapte uit de badkuip.

M. wilde zich tegen mij aanplakken, maar ik duwde haar weg. Nu was het mijn beurt. Ik gaf M. opdracht om op één van de vier stoelen te gaan zitten met haar rug tegen de leuning. Ik ging er recht tegenover languit op het eenpersoons bed liggen. Ik vouwde het kussen dubbel en legde dat onder mijn schouders en hoofd. Ik keek naar M. die duidelijk verdere opdrachten afwachtte. Ik liet M. haar benen uit elkaar doen. Ik wilde dat zij zichzelf ging betasten. Ik zei M. precies hetzelfde te doen als wanneer zij in haar eentje op bed lag en aan een geile kerel dacht.

M. haastte zich om aan mijn wens te voldoen. Eén hand ging naar die kleine tietjes. Haar vingers vonden die grote, erecte tepels. M. rolde ze tussen haar vingers. Ik zei haar er hard in te knijpen en er zo hard mogelijk aan te trekken. M’s andere hand lag op haar kutje en bewoog  alle richtingen op. M. wreef over haar lipjes die ik zo nu en dan langs haar vingers kon zien glijden. Ik wilde dat M. met haar vingers haar lipjes voor mij open trok. Ik wilde haar roze vagina zien. M. deed wat ik zei en gooide tegelijkertijd haar hoofd naar achteren.

Toen ik haar zei een vinger in zichzelf te stoppen deed zij dat meteen. Haar rechter wijsvinger ging haar grotje binnen. M. leek zichzelf met haar vinger te willen neuken. Kijkend naar M. had ik mijn penis weer vastgepakt. Ik trok mijzelf af en M. keek daar met geilheid in haar ogen naar. Hoe geiler M. keek, hoe geiler en harder ik aan mijzelf trok. Weer voelde ik dat ik te vroeg klaar zou komen. Ik liet mijn penis los en stond op. Ik pakt M. bij haar bovenarm en trok haar mee naar het bed. M. ging op de rand zitten. Ik duwde haar achterover en spreidde haar benen.

Haar kutje keek mij uitdagend aan. Ik kreeg zin om M. te beffen en dat deed ik ook. In mijn eigen geilheid liet ik mijn tong en lippen M. nog verder opwinden. M. neukte mijn tong vanuit haar heupen en duwde haar hele kutje steeds vol in mijn gezicht. Ik genoot. Ik wilde op dat moment wel van alles met M. doen. Zelfs dingen waar M. nog nooit aan gedacht had. Met mijn tong in M. stopte ik mijn middelvinger diep in haar. Haar kutje omklemde mijn vinger. Net of M. te nauw was. Mijn tong mishandelde M’s clitje weer en ik probeerde een tweede vinger in M. te laten verdwijnen.

Dat ging een stuk moeilijker, maar M. kronkelde en schokte. Ik had moeite om mijn mond en vingers te laten waar ik ze hebben wilde. Ik besloot dat ik M. hard wilde vingeren en ging op mijn knieën naast haar zitten. Met mijn twee vingers ging ik weer in M. en weer voelde ik weinig ruimte. M. was echt nauw. Dat beloofde nog wat. Als een derde vinger niet in haar kutje paste, hoe moest dat dan met mijn penis? En vooral, met mijn eikel? M’s gezicht vertrok toen ik derde vinger toch in haar probeerde te krijgen, maar dat was niet van genot. Dit deed haar echt pijn, dus stopte ik.

Door alles was ik nu wel zo ver dat ik M. wilde neuken. Dan zou ook meteen duidelijk zijn of ik in haar kon schuiven. M. bevestigde dat zij condooms had toen ik daarnaar vroeg. Haar hand verdween in het laatje van haar nachtkastje. Duidelijk zoekend ging die hand door het hele kastje. Opeens trok M. haar hand terug en hield zij triomfantelijk een doosje van Durex omhoog. Haar blijdschap was maar van korte duur, want het doosje bleek leeg te zijn! Dat was pas echt kut! M. wilde alleen maar met een condoom neuken en ik eigenlijk ook. Dat ging nu niet lukken.

Ik heb M. met twee vingers en mijn tong naar haar orgasme gebracht. Ik heb van elk druppel van haar kutvocht genoten. Daarna heeft het niet veel langer dan een minuut geduurd voordat ik met gekromde rug en kreunend mijn zaad in M’s mond spoot. Ik verwachtte dat M. op zou staan om mijn sperma in de wastafel uit te spugen, maar dat deed M. niet. M. slikte mijn zaad gewoon door. Net alsof zij niet anders gewend was. Wurmend zijn M. en ik op het veel te kleine bed lepeltje-lepeltje gaan liggen. Echt geslapen heb ik niet. M. aan haar ademhaling te horen wel. 

Rond een uur of negen werd M. wakker. Ik was dat nog steeds. M. rekte zich uit en duwde daarna haar kontje tegen mijn heupen. Haar rechterhand zocht mijn rechterheup en streelde die. Ondanks dat ik nog maar een paar uur geleden mijn voorraad sperma in M’s mond had gespoten, meldde de kleine jongen zich alweer. M. voelde kennelijk iets in haar bilnaad groeien en was meteen klaarwakker. Zij draaide zich naar mij om. Haar linkerhand zocht en vond mijn penis. Daardoor aangemoedigd stak die rakker zijn kopje alweer omhoog.

Ik twijfelde er niet aan dat ik M. vanmorgen nog ging neuken, maar hoe kwamen wij aan condooms? Op de hoek van de straat zat een Kruidvat volgens M. Die ging om negen uur open. Daar verkochten ze condooms wist M. Even later reed ik op M’s stalen ros richting de Kruidvat. De verkoopster keek mij wat vreemd aan toe ik op haar nuchtere maag om een doosje condooms vroeg. Zo vroeg al? zag ik haar denken. Terug bij M’s huis smeet ik haar fiets tegen de beukenhaag. Ik had de sleutel meegenomen en stormde meteen de trap naar tweehoog op. M. lag naakt op het dekbed.

Ik kleedde mezelf weer uit. Ik verzond de groeten van de verkoopster van de Kruidvat, waarop M. mij niet-begrijpend aankeek. Breed lachend pakte ik haar hand en legde die samen met de mijne tussen mijn benen. M. had geen verdere aanwijzingen nodig en wist mij in no-time weer stijf te krijgen. Ik had zo’n zin om M. te neuken! M. keek om beurten naar mijn gezicht en mijn penis. Ze leek nu al te genieten bij de gedachte dat ik dadelijk in haar zou stoten. Ik deed een condoom om. M. lag al met geopende benen en een wachtend kutje klaar. Dit keer geen uitgebreid voorspel.

Het glijmiddel van het condoom was niet eens nodig geweest. M. was alweer vochtig. Ik zette mijn eikel tegen haar kutje, klaar om in een keer bij M. naar binnen te gaan. Toen ik mijn eikel in M. drukte, vertrok haar gezicht. Was dat van geilheid? Of ook nu weer van pijn, net als vannacht? Het leek erop dat M. zich geen raad wist met de situatie. Als ik haar aan wilde kijken dan draaide M. haar hoofd af. Zelfs als ik haar kin vasthield draaiden haar ogen weg van de mijne. Ik vroeg M. of ik haar pijn aan het doen was.

‘Een beetje’ was haar reactie, maar of ik het nog eens heel rustig wilde proberen. Ik duwde mijn penis een beetje minder schuin tot mijn eikel weer recht voor M’s vagina stond. Heel voorzichtig raakte ik haar lipjes met mijn eikel aan. Zodra ik een beetje doordrukte, zag ik die lipjes zich om de eikel heen spannen. Eerst leken zij wel een beetje mee te rekken, maar ook nu zag ik weer M’s vertrokken gezicht. Dat was best een flinke domper voor mij. Ik had mij op een heerlijke ochtend met heftig pompen voorgesteld, maar dat ging dus niet gebeuren.

Pijn of ongemak bij mijn partner zet bij mij altijd alles stop. M. voelde zich toch schuldig, hoezeer ik het ook aangaf dat dat echt niet nodig was. M. vertelde dat dit haar al eens eerder was overkomen. Telkens had M. zich geschaamd en had zij het gevoel tekort te zijn geschoten. Pas toen ik zei dat er ook nog zoiets als mentale bevrediging bestond, leek haar schaamte wat af te nemen. Wij gingen een etage lager, waar M. een lekker ontbijt met toast en ei op tafel zette. Er was van alles meer dan genoeg wat bij mij de gedachte opriep dat M. de vorige dag al had geweten dat zij die avond niet alleen thuis zou komen.

Wat zijn vrouwen toch heerlijke schepsels. Na ontbijt en douche liep M. met mij mee naar het station. Onderweg ging ons gesprek over van alles behalve over wat er vanmorgen gebeurd was. Dat vond ik ook helemaal niet nodig. Ik had een heerlijke nacht gehad en de morgen was ook niet bepaald vervelend geweest. Toen ik een paar dagen later in het bedrijfsrestaurant met een collega zat te lunchen, zag ik M, binnenkomen. Ze was nota bene samen met Saskia. Saskia zag mij ook zitten. Het kan verbeelding van mij zijn geweest, maar had Saskia mij nou veelbetekenend aangekeken?

Tja, als man weet je nooit precies waar vrouwen het met elkaar over hebben. Misschien moet dat ook maar zo blijven, want maakt nou juist dat het leven niet vreselijk leuk?

 

Beoordeel hieronder het verhaal

Rating: 4 sterren
4 stemmen