Handboek voor Mannen

Ingezonden door Wayne Moen

 

Felix Moen: 'Zoon, wil je weten hoe vrouwen werken en wat ze leuk vinden.......?

                            Dan moet je wat vaker je grote bek houden en je ego aan de kant zetten.....

                            En...naar haar luisteren!'

 

Ik ben geen relatietherapist en al zeker niet iemand die je gaat vertellen wat je wel en niet moet doen. Ik ga je een idee geven en hopelijk wat inspiratie om er iets mee te doen. We leven in een krankzinnige wereld waarbij we vooral plaatjes kijken (Tinder/Instagram/Youtube etc.) en allemaal een telefoon hebben, maar amper nog met elkaar praten. Maar je kan zoveel meer zeggen door je mond open te doen. Woorden zeggen zoveel meer dan welke dickpic dan ook, you dick!

We krijgen met al die datingsites en online platforms geen helder beeld van wie je nou eigenlijk voor je hebt. Misschien is ze nou niet zo lekker als op de foto of kauwt ze met haar mond open, laat ze scheten aan tafel of kweekt ze kokosmatten op plekken waar het niet zou moeten groeien. Is ze misschien labiel als een wilde, sexverslaafd, drugsverslaafd, onzeker, kinderwensen, getraumatiseerd, of vooral zichzelf? Intelligent, humorvol, spontaan, zorgzaam, attent, behulpzaam, geil, stout, egocentrisch?

Dit geldt ook voor ons........   Yep. Wij! Wij mannen zijn dol op plaatjes, maar na overtollig veel berichten dat mannen tegenwoordig niet zo persoonlijk en vooral egocentrisch zijn, werd het misschien eens tijd dat er een boekje over open wordt gedaan over wat er nou aan schort bij veel mannen. Dus voel je niet aangesproken, want het is geen aanval en hopelijk alleen maar goed advies om eens te proberen. Ik denk dat iedereen wel weet hoe die iemand moet veroveren, maar om het daarna spannend te houden, heb je een aantal dingen toch echt nodig.

Dus stop je pik weer terug in je broek en wacht nog heel even met het versturen van een foto van je borstkas en je nieuwe auto. 

EMPATHY

GEDULD

EEN LUISTEREND OOR

EN 

EEN OPEN HART! 

Dit schrijf ik naar aanleiding van het steeds terugkerende onderwerp en leidraad in mijn leven... De Vrouw, maar dit is vooral voor alle Mannen die niet weten hoe om te gaan met een vrouw. Voor alle mannen die met een Vis in hun armen op Tinder staan en zich afvragen waarom ze geen matches krijgen.

De mannen die met afgetraind en ontbloot bovenlijf en massa's spieren, dikke auto's en patseroutfits komen en geen idee hebben wat romantiek is en het concept 'less is more' niet begrijpen. This is your motherfucking wake up call. Vaak worden vrouwen als gecompliceerde, ingewikkelde, veeleisende, emotionele rollercoasters beschouwd door dit soort mannen en deze zitten er zeker ook tussen, maar niet allemaal, gasten!!! Vrouwen zijn helemaal niet zo gecompliceerd als je zou denken, maar dat ligt natuurlijk ook aan het kaliber man dat je bent.

Wat bedoel ik daarmee? Nou...... Een man met empatisch vermogen, een man die zijn libido aan de kant kan zetten, een man die zijn kop kan houden en kan luisteren, een man die niet alleen zichzelf denkt in bed en een man die tussen de regels door hoort en snapt wat een vrouw nodig heeft. Wij mannen kunnen namelijk ook zelfzuchtige, egocentrische, botte boeren lullen zijn en dat resulteert meestal in een eenzijdige relatie waarbij de man centraal staat en de vrouw bijna in dienst van hem, hem tevreden zal moeten houden.

De geëmancipeerde vrouw, het woord zegt het al, is daar tegenwoordig niet van gediend en teveel mannen snappen het gewoon niet. Hoe duur je auto ook is, hoe breed je schouders ook zijn, hoe groot je pik ook is......zonder een paar hersencellen op de goede plek en een luisterend oor kom je nergens. En zie je nu vooral dat mannen denken......oh wacht ff, deze even veroveren, in het begin ff overrompelen met cadeautjes en dergelijke materialistische bullshit en dan heb ik haar en dan hoef ik niet meer romantische dingen te doen, terwijl het dan juist begint.

You shortsightedegocentricprick! You, yes you!!!!  Denk nou eens voor vijf seconde niet aan je pik of hem ergens inschuiven, tussen leggen, leeg spuiten, swaffelen, ja stop, dat waren er al tien...... Maar het gaat hier niet om jou......dat is het punt. Het is natuurlijk al tering naïef te denken dat vrouwen zo makkelijk zijn, maar velen trappen erin en zitten daarna jaren vast in een relatie waar de romantiek ver te zoeken is en je bijna plichtmatig in bed beland, maar niet ergens op een romantische locatie met een wijntje en een goeie massage......

Mannen schrijven jullie mee..... Hoe mooi je er ook uit ziet op plaatjes, Tinder, Badoo etc. Niets is zo fijn als gewoon een gesprek te voeren om een beeld te krijgen van iemand. In deze tijd zijn we veel te veel tijd kwijt met beeldvorming in plaats van met het evalueren en benaderen van iemand. Even plat gezegd, ik swipe op Tinder meestal tot ik kom en daarna, pfff waste of time, want eigenlijk zijn dat soort platforms gewoon een hele foute vleeskeuring en verdienen mannen en vrouwen beter. 

 

 

Het handboek voor mannen is te koop via de volgende link: https://www.boekenbestellen.nl/boek/handboek-voor-mannen/59329

 

Reactie plaatsen

Reacties

Annemie van Alebeek
2 jaar geleden

Echt een goed boek. Staan inderdaad veel goede tips in voor mannen, over wat vrouwen fijn vinden, maar als vrouw dit boek gelezen te hebben, vind ik het ook erg grappig hoe het verwoord wordt.
Bedankt voor de andere kijk op de hetero- relaties en de veel voorkomende issues die daarin voorkomen.