Altijd weer die bedrijfsfeestjes

Ingezonden door Twan

Ik heb ergens gelezen dat bij meer dan zestig procent van de relaties, een contact via het werk daaraan ten grondslag ligt. Ik ben er stellig van overtuigd dat het percentage van de uit het werk voortvloeiende seksuele ervaringen nog veel hoger ligt. Bedrijfsfeestjes zijn dan een vruchtbare voedingsbodem. Ik heb dat zelf ook een aantal malen mee mogen maken. De ongedwongen sfeer, vaak in combinatie met alcohol, blijkt mensen in staat te stellen om anders onneembare barrières te slechten of onbespreekbaar geachte wensen opeens wel uit te spreken.

Statistisch is bewezen dat het meeste overspel plaatsvindt binnen de beroepsgroepen van artsen, advocaten en piloten. Uit eerdere verhalen is misschien de indruk ontstaan dat ik regelmatig in situaties terecht ben gekomen waarin het initiatief tot meer vaak van de dame in kwestie uit is gegaan. Dat is zeker waar en vormt daarmee voor mij één van de hoogtepunten van de vrouwenemancipatie. Initiatief openbaart zich in vele vormen. Van een subtiele blik tot het ronduit uitspreken van een heftig verlangen. Francien voegde daar nog een overtreffende trap aan toe.

Ik heb mijn middelbare schooltijd in Leeuwarden doorgebracht. In die vijf jaar liep ik als scholier natuurlijk weleens tijdens een vrij uur door de stad. In de buurt van mijn school stonden nog meer middelbare scholen. Zoals dat gaat, ga je in de loop van de jaren bepaalde gezichten herkennen en worden die ergens op jouw harde schijf opgeslagen. Om welke reden dan ook. Toen ik, misschien wel twintig jaar later, bij een bedrijf in Amsterdam werkte, kreeg ik bij het zien van een bepaalde dame op één van de gangen dat déjà vugevoel.

Ik kon haar volstrekt niet in reden of tijd plaatsen, maar ik wist zeker dat ik haar vaker had gezien. Ik wist ook exact waarom ik haar latent in mijn herinneringen had meegenomen. Deze dame had opvallend zware wenkbrauwen. Niet alleen waren ze breed, ze liepen ook boven haar ogen in elkaar door. Francien, zoals zij later bleek te heten, leverde mij beslist een gevoel van herkenning op. Ik meende al eens te hebben gezien dat Francien ook met een blik van ‘waar kan ik die man van?’ naar mij had gekeken. Verder dan dat waren wij echter nooit gekomen.

Het aankomende feest werd grootst aangekondigd. Wegens nog betere resultaten dan vorig jaar had de directie niet alleen besloten om aan iedere medewerker een leuke bonus uit te keren, maar om dat heugelijke feit ook nog met een groot feest te vieren. Alleen al door de aankondiging van het feest verscheen hier en daar al een frons op een enkel gezicht. Ze waren beroemd of beter gezegd berucht die feesten. Nagenoeg alles wat Onze lieve heer verboden heeft, gebeurde daar gewoon.

In wat een tempel der gerechtigheid zou moeten zijn, werd geen enkel gebod meer met voeten getreden dan het tiende. Exodus 20, 3-17: het beruchte verbod op overspel. In de aanloop naar het feest werden hier en daar al (informele) vervolgafspraken gemaakt. Soms kon je de tussen collega’s opbouwende seksuele spanning bijna horen knetteren. Ik had daar nooit last van. Niet omdat ik van tevoren zeker wist dat ik mijn portie heus wel zou krijgen, maar meer omdat ik de voelsprieten voor dat soort subtiele signalen lijk te missen.

Ik ben het type man waar dat altijd aan voorbij lijkt te gaan. Ondanks eerdere bewijzen dat dat zeker niet altijd het geval was. De locatie die voor het feest was afgehuurd, lag in het centrum van de stad. Rond een uur of acht kwamen de eerste collega’s binnen en meteen was zichtbaar dan men echt zorg aan het uiterlijk had besteed. Veel dames versche-nen in een mooie jurk met daaronder mooie hakken. Veel van de heren droegen een kostuum, waaronder 'yours truly'. Ik hou ervan om mensen te observeren. Wat ik daarbij pas echt leuk vind, is hoe je het gedrag van sommige mensen ziet veranderen in de loop van de avond.

Vaak is die gedragsverandering omgekeerd evenredig aan de genuttigde hoeveelheid alcohol. Omdat ik na het feest nog met mijn auto naar Utrecht moest rijden, had ik besloten om zelf geen alcohol te drinken. Dan neem je de gedragsveran-dering nog veel duidelijker waar. Je ziet dingen, noem het relaties voor één nacht, ontstaan en groeien. Meestal kun je rond half elf al aardig voorspellen wie de rest van de avond of nacht samen door gaan brengen. Ik ben heus niet op mijn achterhoofd gevallen of van onder een steen gekropen, maar wat nu ging gebeuren heb ik echt niet aan zien komen.

Met mijn zoveelste glas fris in mijn hand stond ik vanuit een hoek te genieten van wat ik zag en soms al had voorspeld. Binnen onze organisatie golden geschreven -maar ook ongeschreven regels- van wie met wie omgaat. Verplicht of niet, tijdens kantooruren hield eigenlijk iedereen zich daaraan. Wellicht lag daar ook de reden dat Francien en ik op het werk nooit contact met elkaar hadden. Haar kwaliteiten lagen in een heel andere discipline dan de mijne. Francien kwam naar mij toelopen en stelde zij zich eindelijk aan mij voor.

Zij wist nog haarfijn waar wij elkaar eerder hadden gezien: tijdens de stadswandelingen in Leeuwarden. Toen viel bij mij ook het kwartje. Mede door haar wenkbrauwen. Ik weet niet waar haar vrijmoedigheid vandaan kwam, maar al snel merkte ik dat Francien niet aan haar eerste wijntje zat. Francien vertelde in een notendop hoe haar leven na de middel-bare school vorm en inhoud had gekregen. Zij was inmiddels getrouwd en had twee lieve dochters. Zij woonde in Purmerend en stond elke ochtend en avond eindeloos op de Jaagweg langs Ilpendam in de file.

Daarom zou zij of gaan verhuizen of een andere baan zoeken. Ik nam het voor kennisgeving aan en bleef de zaal scan-nen. Ik moet toegeven dat zij mijn aandacht wel wist te trekken met haar mededeling een regelmatige bezoekster van parenclub Showboat in Zaandam te zijn. Op mijn vraag of zij dat samen met manlief deed, antwoordde Francien ontkennend. Manlief wist wel van haar escapades en kon daarmee leven. Ik vroeg mezelf meteen af wat de reden van deze bekentenis kon zijn. Wilde Francien mijn onverdeelde aandacht trekken? Dat was dan in elk geval gelukt.

Opeens ging Francien recht voor mij staan. Zij keek mij recht in mijn ogen aan en zei dat zij zin had in seks met mij. Recht in mijn gezicht vertelde Francien dat zij vannacht met mij wilde neuken. Gelukkig meldde mijn blaas op dat moment dat het dringend tijd was voor een plaspauze. Dat gaf mij een geldige reden om mij in elk geval even aan deze situatie te onttrekken. Ik was niet zozeer onzeker als wel onthutst en zelfs overbluft. Nogmaals, deze had ik totaal niet aan voelen komen.

Ik stond tijdens het plassen de situatie nog eens te overdenken en ik vroeg mij af wat nu wijsheid was. Ik wilde op mijn werk niet de reputatie van rokkenjager hebben. Daarnaast had ik bij anderen gezien dat een erotisch onderonsje meestal tot problemen thuis of op de werkvloer leidde. Nou was ik als verstokte single niet bang voor problemen thuis. Potentiële problemen op de werkvloer zag ik ook niet zo één, twee, drie. Francien en ik deden totaal andere werkzaam-heden op totaal verschillende afdelingen en zelfs op totaal verschillende etages.

Elke volgende ontmoeting op het werk zou op puur toeval zijn gebaseerd. Met die afweging in mijn hoofd was mijn beslissing eigenlijk al genomen. Dan stond mij nog een enerverende nacht te wachten. Ik kwam de deur van het toilet uit en Francien stond pal voor mij. Kennelijk had zij mij op staan wachten. Weer recht op de man af vroeg Francien of ik ook zin had in seks. Meer specifiek of ik zin had in haar. Ik kleur niet zo snel, zelfs als ik dat wel doe dan zie je dat bij mij nauwelijks, maar voor mijn gevoel kreeg ik nu alle kleuren van de regenboog.

Omdat ik in een eigen studio in Utrecht woonde, leek het niet meer dan logisch dat Francien en ik samen daar naartoe zouden rijden. Francien was er al vanuit gegaan dat zij die nacht niet thuis zou slapen. Zij was met de bus vanuit Purmerend naar het feest gekomen. Tegen manlief had zij zelfs al gezegd dat zij die nacht wel ergens anders zou slapen. Ook nu stond ik weer versteld van haar directheid. Francien wond nergens doekjes om. Zo discreet mogelijk en met een voor iedere mogelijke observator acceptabele tussentijd verdwenen Francien en ik na elkaar naar de parkeerkelder.

Nog voordat ik de gelegenheid had gehad om het parkeervak achteruit te verlaten, greep, ik kan het echt niet anders zeggen, Francien vol in mijn kruis. Van schrik reed ik bijna tegen één van de pilaren van de parkeerkelder aan. Onderweg bleef Francien met één hand mijn kruis masseren. Met haar andere hand had zij haar jurk opgetrokken en was Francien zichzelf aan het vingeren. Grijze kousen bedekten haar benen tot en met haar bovenbenen. Voor Francien leek het niet uit te maken. Gewoon onder het rijden, trok zij aan mijn lul en stak zij twee vingers bij zichzelf naar binnen.

Na de oprit naar de A10 kreeg ik het nog veel warmer. Met haar jurk omhoog en haar string opzij geschoven, maakte Francien mijn gulp open. Wijdbeens haalde zij mijn erectie tevoorschijn en wilde zij mij gaan pijpen. Ik weigerde dat. Straks zouden wij ergens de vangrail induiken. Onderweg op de A2 bleef Francien mijn erectie vasthouden. Mijn lul kreeg geen gelegenheid om te verslappen. Bij het bord dat de Shell-pomp tussen Breukelen en Maarssen aankondigt, vroeg Francien mij om die afslag te nemen en door te rijden naar de parkeerplaats.

Ondanks dat het al ruim na twaalven was, stonden er eigenlijk nog onverwacht veel auto’s geparkeerd. Een enkele, oran-je licht verspreidende lantaarnpaal deed verwoede pogingen om de parkeerplaats nog enigszins te verlichten. Ik moest de automaat van mijn auto nog op P zetten toen Francien zich al letterlijk op mijn erectie stortte. Francien nam de hele lengte van mijn lul in haar mond. Zonder blikken, blozen of kokhalzen. Francien deed van alles met haar mond, keel en lippen. Ik zou geen beschrijving kunnen geven wat, hoe en in welke volgorde precies.

Binnen de kortste keren stond ik op klaarkomen. Nu nog niet, beval ik mijzelf. Ik trok Francien van mijn paal af en verplaatste de auto naar een iets minder opvallende plaats. Ik nam niet eens de moeite om mijn lul terug in mijn broek te stoppen. Ik stapte uit, liep om de auto heen en deed de deur van Francien open. Francien wilde meteen mijn pik weer grijpen. Ik duwde haar handen weg. Ik moet eerlijk bekennen dat Francien het beest in mij los had weten te maken. Het kon mij niet gek of geil genoeg meer gaan. Ik was alle schaamte en grenzen voorbij.

Ik weet nog dat ik Francien letterlijk mijn auto uitgetrokken heb. In mijn dashboardkastje lagen condooms. Met Francien wilde ik geen enkel risico nemen. Ik was nog bezig het condoom om te doen toen Francien’s hand alweer mijn pik zocht. Zij kneep in mijn eikel wat heerlijk pijn deed. Met het condoom om duwde ik Francien op haar hurken. Er was geen verdere opdracht of uitleg nodig. Francien pijpte, beet en kneep in mijn paal met een voor mij onbekende gretigheid. Ook nu weer moet ik eerlijk zeggen dat de gedachte om op dat moment bekeken te worden mij nog gekker maakte.

Er stonden toch ook camera’s? Toestaan dat Francien mijn pik nog langer zou folteren, zou in een vroegtijdige zaadex-plosie eindigen, dus stapte ik terug. Ik trok Francien van haar hurken en duwde haar achterover tegen de deur van mijn auto. Ik had in een pornofilm ooit gezien dat het optillen van een been van de dame tijdens het neuken een goed uit-zicht bood op de pik die in en uit het kutje ging. Ik nam Francien’s been dat volgens mij het dichtst bij de camera zou zijn. Ik vertelde Francien waarom ik dat deed. Francien veranderde in een ware duivelin.

Draaiend met haar ogen en scheldend, pompte zij haar kutje heen en weer over mijn pik. Als ik dat had gewild dan had ik niets hoeven doen, maar ik zat er wat dubbel in. Eigenlijk wilde ik Francien ongelofelijk fors neuken. Ik wilde niet dat Francien de leiding zou krijgen, maar had zij die niet al? Aan de andere kant wilde ik Francien op de parkeerplaats ook nog op z'n hondjes nemen, maar dan moest ik wel opschieten anders hoefde dat niet meer. Mijn pik en ballen stonden op exploderen. Ruw trok ik mij terug en trok ik Francien bij de auto vandaan.

Ik draaide haar kontje naar mij toe en duwde haar voorover. Ik zette haar handen op de rails van het autodak. Ik trok haar jurk van achteren omhoog. Ik ben bang dat ik Franciens string uit geilheid kapot getrokken heb. Berouw kwam ook nu weer na de zonde. Zonder verontschuldiging of welk gevoel voor beleefdheid dan ook trok ik Francien net zover van de auto af dat haar kutje mij bijna aankeek. Die brutaliteit moest bestraft worden. Weer zonder enige terughoudendheid of beheersing begon ik Francien met lange, heftige stoten verder te neuken.

Weer maakte de gedachte dat dit weleens gefilmd kon worden mij wild. Dat absurde gevoel van extase werd zo mogelijk nog erger toen één van de geparkeerd staande auto’s startte en de koplampen aandeed. Even stonden Francien en ik volop in de schijnwerpers. Het beïnvloedde haar en mij niet. De auto reed meteen weg, maar het kon niet anders dan dat de inzittenden Francien en mij hadden zien staan neuken. Op dat moment ontplofte ik. Ik had echt het gevoel dat mijn hele balzak door het gaatje in mijn eikel het condoom in zou schieten.

Dit was geen klaarkomen meer. Het leek alsof de hele wereld even schudde. Toen ik terugtrok uit Francien zag ik weer dat roofdier in haar. Ik kreeg niet eens de kans om zelf mijn condoom af te doen. Francien kneep net achter het zaadre-servoir en trok het condoom in een ruk van mijn zich ontspannende lul af. Francien ging weer op haar hurken zitten en begon zelfs de restjes sperma van mijn eikel te likken. Toen al mijn zaad weg gelikt was en mijn penis er zielig bijhing, trok ik Francien weer overeind en deed ik de deur voor haar open. Zonder een woord te zeggen ging zij zitten.

Francien had nog net de moeite genomen om haar jurk weer wat te fatsoeneren, maar de kreukels en vouwen in haar jurk zouden die nacht niet meer gladgestreken kunnen worden. Franciens gesneuvelde stringetje is op de parkeerplaats achtergebleven. Onderweg naar mijn afslag van de A2 zei ik tegen Francien dat zij voor mijn gevoel zo in een pornofilm zou kunnen spelen. Dat had Francien ook gedaan zei zij. Ook nu weer zonder blikken of blozen. Francien had regelmatig aan orgies bij Showboat meegedaan. Een paar van die orgies waren ook gefilmd. Francien stond zo zelfs op internet.

Eenmaal in het centrum van Utrecht aangekomen, parkeerde ik op de binnenplaats van mijn studio. Weer stond ik nog niet eens helemaal stil of daar kwam Francien alweer. Mijn hemel! Als dit zo door zou gaan dan zou Francien mij hele-maal uitwonen, zelfs slopen. Ook op de trap naar mijn studio greep Francien van achteren tussen mijn benen door in mijn kruis. Francien was volgens mij niets meer of minder dan een nymfomane. De geilheid was zo alom aanwezig dat er niet eens zenuwachtig gegiecheld werd.

Amper binnen liep Francien meteen door naar de kamer die bij mij ook meteen de slaapkamer was. Even leek Francien het niet te begrijpen, omdat zij nergens een bed zag staan. Ik zou haar pas later uitleggen dat mijn bank een slaapbank was die eenmaal uitgeklapt een tweepersoons bed opleverde. Mijn huurbaas had aan de studio een, laat ik maar zeggen, eigen karakter gegeven. Dat bestond er ondermeer uit dat de vloer was bekleed met een hoogpolige bordeaux-rode vloerbedekking. Ik herinnerde mij nog dat ik bij de eerste bezichtiging het gevoel had dat ik een bordeel binnenliep.

Dat had nu wel iets passends vond ik eigenlijk. Door alles was ook iets sadistisch in mij opgekomen. Ik was er bijna van overtuigd dat Francien geen seksuele grenzen kende, maar toch wilde ik die opzoeken. Ik liet de uitklapbank voor wat die was en bracht Francien naar de vloer. Er kwam totaal geen protest of weerstand. Ik wist dat ik tijd moest rekken om weer tot een erectie te kunnen komen. Niet dat ik daar niet geil genoeg voor was, maar domweg omdat ik nog niet tot een tweede erectie in staat was. Francien lag in het hoogpolige rode tapijt.

Ik wilde haar jurk weer opduwen, maar Francien was mij voor. Weer zag ik haar kutje waarin ik mij op de parkeerplaats zo had misdragen. Nog steeds schaamde ik mij nergens voor. Francien had de holbewoner in mij losgemaakt. Gek genoeg was ik tot nu toe helemaal niet bezig geweest met Franciens borsten. Alles onder haar gordel had mijn volledige aandacht opgeëist. Ik dook tussen Franciens benen. Francien was nog steeds erg nat. Vanwege haar vrije seksuele gedrag durfde ik geen onbeschermde seks met Francien te hebben.

Ik hou ongelofelijk veel van beffen. Ik ben daar weleens zo in opgegaan dat ik het neuken daarna bijna vergeten was. Ik had geen befdoekjes, dus besloot ik Francien te vingeren. Weer stootte Francien allerlei onverstaanbare klanken uit. Ik meende zo nu en dan zelfs een ‘verdomme’ te horen. Ondanks dat Francien ook geen grenzen meer aangaf, kreeg ik toch het gevoel dat zij meer ‘aanwezig’ was dan ik. Het was voor mij duidelijk dat zij vaker in dit stadium had verkeerd. Met drie vingers in Francien voelde ik dat er tussen mijn eigen benen toch ook wat gebeurde. Er gloorde hoop.

Het keek mij slim om, voordat ik weer volledig hard zou zijn, alvast condooms uit de auto te halen. Toen ik even later triomfantelijk met twee condooms in mijn hand mijn kamer weer inliep, wist ik niet wat ik zag. Francien lag half onderuit gezakt en op haar kousen na naakt op mijn bank. Haar borsten en tepels keken mij brutaal aan. Om mij nog gekker te maken, had Francien een bierflesje in haar kutje gestopt. Tot voorbij de plek waar de hals van het flesje in het dikke gedeelte overgaat. Francien polste mijn reactie.

Ik moet wel bijna hebben staan kwijlen. Dit had ik nog nooit meegemaakt. Natuurlijk had ik er wel over gehoord, maar om het nu recht voor mijn neus te zien, maakte mij sprakeloos. Waar Francien eerst het flesje alleen maar half naar buiten had laten steken, begon zij zichzelf nu met het flesje te neuken. Ogenschijnlijk zonder pijn of moeite verdween de hele fles in Francien. Alleen de bodem was nog zichtbaar. Terwijl ik mij afvroeg hoe Francien dat flesje weer uit zichzelf zou krijgen, zag ik haar buikspieren aanspannen. Het flesje bewoog en floepte opeens naar buiten.

Ik geloofde mijn ogen niet. Francien keek mij aan met een blik tussen trots en arrogantie in. Schaamteloos lag zij daar, haar kutlipjes nog halfopen van het flesje. Ik kan mij niet herinneren mij ooit eerder zo snel uit te hebben gekleed. In no time was ik poedelnaakt en had ik al een condoom om mijn inmiddels weer stijve lul gerold. Volgens mij verwachtte Francien dat ik haar daar op de bank zou nemen, maar zo makkelijk liet ik haar niet ontsnappen. Mezelf nog net inhoudend, vroeg ik of Francien er moeite mee zou hebben als ik haar in haar kontje zou neuken.

Francien bleef mij verbazen, maar nu door te zeggen dat ik dan de eerste zou zijn die dat bij haar zou doen. Ik kon dat bijna niet geloven, maar Francien hield dat bij hoog en bij laag vol. De gedachte aan een anale ontmaagding mistte zijn uitwerking niet. Ik overwoog nog om Francien op de bank te nemen, maar ik besloot dat ik het geiler zou vinden om Francien in het hoogpolige rode tapijt te neuken. Francien vond dat prima, maar wilde liever niet op haar buik gelegd worden. Daarom rolde ik haar op haar rechterzijde en kroop ik van achteren tegen haar aan.

Kloppend van opwinding wees mijn eikel al in de goede richting. Ik vroeg Francien om haar linkerbil wat op te tillen, zodat ik haar kontgaatje beter kon zien. Zonder aarzeling deed zij dat. Ik denk dat het de combinatie van de gedachte aan anale maagdelijkheid was die mijn eikel al dikker dan normaal maakte en het strakke van Francien’s kringspier die het binnendringen wat lastig maakte. Het glijmiddel op het condoom was duidelijk niet voldoende om pijnloos naar binnen te gaan. Ik had geen glijmiddel in huis, maar volgens Francien zou het met slaolie ook gaan.

Zeep zou het condoom aantasten. Altijd handig om een expert bij de hand te hebben. Ik smeerde de slaolie rijkelijk op het condoom. Om onnodige pijn bij Francien te voorkomen, wreef ik haar sterretje ook nog even ruim met olie in. Ik lag nog niet op de grond of Francien duwde haar kontje weer naar mij toe en trok uit zichzelf haar bilnaad alweer open. Zij bood mij haar sterretje gewoon aan! Weer dacht ik dat ik droomde. Mijn eikel verzekerde mij er binnen vijf seconden van dat dat niet zo was. Ik voelde de weerstand van de sluitspier eerst opbouwen.

Op mijn vraag naar eventuele pijn antwoordde Francien: ‘Een beetje, maar ga verder.’ Ondanks dat ik mezelf had voorge-nomen om geen medelijden met haar te zullen hebben, nam mijn verstand het gelukkig weer even over. Anaal ontmaag-den is prima, maar het moet niet op een verkrachting gaan lijken. Langzaam opbouwend en klaar om bij het eerste teken van pijn terug te trekken, schoof mijn bikkelharde pik langzaam in het kontje van Francien. Francien gaf nergens een stopteken of teken van pijn.

Ik gaf mezelf dus toestemming om in een heel langzaam tempo terug te trekken om daarna weer rustig helemaal in haar sterretje te verdwijnen. Na een keer of tien begon Francien mee te bewegen. Net zo langzaam en rustig als ik. Aan het minder klemmen rond mijn pik merkte ik dat Francien zich begon te ontspannen. Toen ik haar verzekerde bij het eerste signaal van pijn meteen te zullen stoppen, voelde ik die beklemming nog verder afnemen. Francien was op een gegeven moment zo ontspannen dat ik moeiteloos en zonder pijn of hinder in en uit haar kontje kon bewegen.

Voor mijn gevoel na een minuut of twee vroeg ik Francien of ik voor haar moest stoppen. Weer verbaasde zij mij. Ik mocht van haar doen wat ik wilde, zolang ik dat wilde en zo hard als ik wilde. Francien zei zelfs trots op zichzelf te zijn dat zij nu haar laatste taboe had doorbroken. Tot mijn laatste wens is het niet gekomen. Ik had in mijn kast namelijk ook een vibrator en een dildo liggen. Ik denk dat Francien daarvoor zou hebben gekozen in plaats van voor het flesje. Aan de andere kant vond ik het sletterige van dat flesje op dat sletterige moment ook wel bij elkaar passen.

Mijn ultieme wens was om Francien nogmaals in haar kontje te neuken, terwijl de dildo in haar kutje zou zitten en dat Francien die dan zelf in en uit zich zou bewegen. Of omgekeerd, mijn pik in haar kutje en de dildo dan in haar kontje. Eindelijk gaf Francien aan dat zij ook uitgeput was. Morgen was er volgens haar weer een dag. Toen ik alsnog de bank uitklapte en in een tweepersoons bed veranderde, begon Francien keihard te lachen. ‘Jij rotzak’, gierde zij van de lol.

Naakt zijn wij tegen elkaar aangekropen. Pas aan het einde van de ochtend werden wij wakker. Ik heb snel wat boodschapjes gedaan. Toen ik terugkwam, had Francien ook al gedoucht. Haar jurk, die gisteravond en vannacht zo bij de gelegenheid had gepast, leek nu wat overdone. Daar konden wij beiden om lachen. Ik maakte voor ons een ontbijtje klaar. Toen ik aanbood om haar even naar Purmerend te brengen, accepteerde Francien dit dankbaar. Onderweg bleef het vrij stil. Francien verlangde er wel naar om haar kinderen weer te zien.

Zij vertelde dat haar weerstand om steeds weer naar haar burgerlijke man terug te moeten keren met de dag groter werd. Ik vreesde voor hun huwelijk. Met een zoen zette ik haar af op de hoek van haar straat. Ik weet nog dat ik moest lachen toen ik haar op haar hakken naar huis zag lopen. Francien liep alsof zij last van haar kontje had.

 

Beoordeel hieronder het verhaal

Rating: 4.6666666666667 sterren
3 stemmen