Dat heb ik weer

Ooit kocht ik hem: de Furious Rabbit 2.0 van Dorcel. Volgens de verkoper in de seksshop DE revolutie in vibratorland. Volgens de gebruiksters was het zwart/gouden monster zo goed dat zelfs de Heilige maagd Maria bij gebruik open zou staan voor een gangbang. Dat klonk aantrekkelijk en was het toch niet onaanzienlijke aankoopbedrag dan zeker waard. Vooral omdat de dame, op wie ik de Furious Rabbit los wilde laten, tijdens een orgasme de geluidsbarrière nog wel eens wilde doorbreken.

Lees meer »

Psychologie van de koude grond

Hoe maak je ‘swingen’ binnen je relatie bespreekbaar? Laat ik meteen aangeven dat ik geen gedragswetenschapper ben. Soms denk ik wel eens ‘gelukkig maar’, want vanuit mijn eigen professionele ervaring kan ik niet anders dan concluderen dat menig psychiater, en zeker menig psycholoog, zelf veel baat zou hebben bij een aantal ‘banksessies’ bij een vakgenoot. Het wordt breed aangenomen dat veel gedragswetenschappers ooit aan hun studie zijn begonnen vanuit het besef dat er aan hun eigen persoonlijkheid nog wel het een en ander te sleutelen valt.

Lees meer »

Uit mijn comfortzone

Ik was door Jewel al eens uitgenodigd om mee te gaan naar een BDSM-party. Ik heb toen een geweldig leuke avond gehad waarbij ik zintuigen tekort kwam om alle indrukken op te kunnen nemen. Dus een uitnodiging vanuit een heel andere hoek om op een heel andere locatie nog eens naar een BDSM-evenement te komen, was absoluut niet tegen dovemansoren gezegd. Oké, ik was in Amsterdam, maar waar in Amsterdam precies? 

Lees meer »

Verwachtingen

Verwachtingen. Zeker in het wereldje van de seks en erotiek zijn ze als voorpret vaak al de helft van het uiteindelijke plezier. Het nadeel van verwachtingen kan zijn dat ze te hoog gespannen blijken. Eigenlijk geldt dat natuurlijk voor alles waarbij je de uitkomst van jouw verwachtingen afhankelijk laat zijn van hoe anderen daar mede invulling aan geven. Bovendien zijn verwachtingen natuurlijk heel erg persoonlijk en hebben alles te maken met individuele behoeften en ervaringen.

Lees meer »

Moment van herkenning

Als je de wet van de kansberekening erop los zou laten dan is de mogelijkheid om de oudejaarsloterij te winnen waarschijnlijk groter. Gekscherend hebben Jewel en ik het er wel eens over gehad: Hoe raar zou het zijn om tijdens een van je seksuele uitstapjes opeens een bekende uit het ‘gewone leven’ tegen het lijf te lopen? Als overtuigde en actieve swinger heb ik het wel eens vaker met mensen uit ‘het wereldje’ over deze kans gehad.

Lees meer »

BDSM (Boeiend Doch Serieus Meedoen)

Echt op zoek was ik waarschijnlijk zelf nooit gegaan, maar de nieuwsgierigheid was er altijd wel. In mijn contacten met Jewel was die eigenlijk alleen maar groter geworden. Dus het onvermijdelijke gebeurde: ik ging in op Jewels uitnodiging om mee te gaan naar mijn eerste BDSM-party. Ik weet niet precies welke gevoelens ik daar aanvankelijk bij had. Ik besloot er ‘open en onbevooroordeeld’ heen- en in te gaan.

Lees meer »

Ik deed toch echt helemaal niets

De op één na laatste dag van juli. Buienradar voorspelde temperaturen tot vijfentwintig graden aan de kust. Een strakblauwe hemel en een aangenaam briesje van zee, dus de ideale dag om een dagje aan het strand door te brengen. De laatste drie kilometer van het fietspad voert door de waterleidingduinen. Overbevolkt door damherten waar ik met soms halsbrekende toeren tussendoor moet slalommen.

Lees meer »

Magnetisme of aantrekkingskracht?

Soms voel ik mij een dinosaurus. Niet alleen omdat ik medio vorige eeuw ben geboren, maar omdat mij soms dingen en situaties te binnen schieten waarbij de huidige generatie soms denkt ‘waar heeft hij het over? Zo had je vroeger het fenomeen cassettebandjes. Memorex was een van de grootste producenten die in een reclamespotje zangeres Ella Fitzgerald met haar geluidsopname een wijnglas liet barsten.

Lees meer »

Waarom kies je voor deelname aan een gangbang?

Afgelopen donderdag bracht ik een bezoek aan een sekscinema. Wat een normale naaktdag had moeten zijn, bleek bij aankomst een stellendag. Voor alles is een eerste keer, dus nieuwsgierig stapte ik door de electronisch ontsloten deur letterlijk een andere wereld binnen. Sodom en Gomorra volgens sommigen. Eenmaal binnen kreeg het fenomeen stellendag nog een andere dimensie voor mij.

Lees meer »

De wet van Murphy (Brown)

De meeste mensen zijn wel bekend met de Wet van Murphy, maar voor de enkeling voor wie dat niet geldt, volgt hier een verkorte versie. De Wet van Murphy komt erop neer dat letterlijk alles wat in een situatie verkeerd kan gaan ook daadwerkelijk verkeerd zal gaan. De Wet van Murphy Brown is minder bekend. Als die überhaupt al zou bestaan. Waarom dan deze naam?

Lees meer »

Tendensen

Ligt het aan mij of aan de rest van de wereld? Het kan zijn dat ik, en in dat geval niet meer door toeval, in een bepaald wereldje terecht ben gekomen. Een andere versie zou kunnen luiden dat ik bepaalde tendensen om mij heen zie ontstaan. Een van de kenmerken van leven is dat van de constante vernieuwing. Voor alles dat verdwijnt, komt er een nieuwe, andere en soms zelfs betere versie terug.

Lees meer »

Wind of change

Mijn band met muziek is ongelofelijk sterk. Zo sterk dat het zelfs mijn stemming kan beïnvloeden. Maar mijn stemming beïnvloedt ook weer mijn muziekkeuze. Zo kan ik in de spaarzame momenten, waarop ik nog gevoelens van verliefdheid toelaat, helemaal wegzwijmelen in het nummer ‘Against all odds’ van Phil Collins. Ben ik, wat overigens nauwelijks nog voorkomt, echt boos op iemand, dan knalt ‘Highway to hell’ van ACDC door mijn woonkamer.

Lees meer »