I Vertrouwen

Ingezonden door Wayne Moen

Als ik iets heb geleerd heb, is het wel dat vertrouwen het belangrijkste is wat je in een relatie kan hebben. Zonder een fundering van vertrouwen is er uiteindelijk alleen maar wantrouwen en hoe harder jij je onschuld probeert te bewijzen, des te meer argwaan je creëert. Misschien moeten we ons afvragen of we wel monogaam kunnen zijn. Ik heb ontzettend veel respect voor de mensen die bij elkaar zijn. Elkaar elke dag liefhebben en koesteren, maar ik maak me ook zorgen om de mensen die dat ambiëren en eigenlijk bij voorbaat al weten dat het gedoemd is te mislukken.

Concessies doen en compromissen sluiten, is essentieel in een relatie. Daarbij moet je ook zo nu en dan je ego laten varen om elkaar in balans te houden, in voor- en tegenspoed. Is trouwen wel gelijk aan trouw zijn aan elkaar? Is het niet beter om gewoon een ringetje te kopen en de verplichtingen achterwege te laten? Leggen we elkaar niet teveel onze wil op in plaats van elkaar de ruimte en aandacht te geven die we verdienen? Leg alles open en bloot op tafel, ook je 'snacks on the side', je bootycalls, maar vooral je ego. 

Vertrouwen is niet alleen maar mee naar je schoonouders en hen ervan overtuigen dat hun dochter in goede handen is. Veel van deze schoonouders weten ook wel dat hun dochter elke avond in tweeën wordt geploegd. Ze zien je pas al volwaardig deel van de familie als je je ego laat zakken en je kwetsbaar en toegankelijk opstelt. Het geluk van hun dochter heb je in je handen. Breek haar hart en je breekt hun vertrouwen en dat van haar. Familie is een deel van je relatie, niet de hoofdzaak. Je bent verliefd geworden op haar, niet op je schoonouders of op haar familie.....onthou die!

Vertrouwen is ook je vriendin compleet vrij laten en koesteren dat ze 's nachts weer in jouw bed ligt. Dat geldt ook voor open relaties. Als je dat niet kan opbrengen, moet je niet aan een relatie of open relatie beginnen, want jaloezie zal dan altijd overwinnen. Vermijd vragen zoals: wat ga je doen? Met wie en waarom? Waar en hoe laat? Wie is daarbij? En, en, en, en, en? Misschien moeten die dames zichzelf afvragen of ze het wel willen weten en andersom ook.........

Heb vertrouwen in haar dat ze toegewijd is om iets moois te maken van de relatie, maar vergeet niet dat het beide kanten op werkt. Wees een open boek en praat veel met elkaar, waarbij je ook je kwetsbare kanten en/of moeilijk bespreekbare onderwerpen naar voren brengt. Zo geef je haar ook het vertrouwen dat je niet alleen maar een stoere gast bent, maar ook maar een mens.

 

Beoordeel hieronder het verhaal

Rating: 4.6666666666667 sterren
3 stemmen